woensdag 19 januari 2011

it's on! (bijna)

Zo, hier even een eerste berichtje.

Zoals de meeste van jullie al weten is er al lang geleden een plan gemaakt om een Toyota Landcruiser (gezegend met de naam: Brutus) die op dit moment door Rolands ouders netjes in Kaapstad, Zuid Afrika afgeleverd word. Althans dat is ons beloofd
De avonturen van Rolands ouders kunnen overigens hier gevonden worden: cruisingafrica.blogspot.com
Vanaf het moment dat we deze plannen maakte, wat inmiddels alweer 2,5 jaar geleden is, is de tijd toch snel gegaan.
Allereerst moest er natuurlijk alvast geoefend worden.
Vol goede moed vertrokken we naar een zandafgraving in ijmuiden. Roland had daar immers al een paar keer de terreincapaciteiten van de Landcruiser aan de tand gevoeld.
We hadden veel lol totdat paul geheel op eigen houtje besloot dat Brutus ook die modderpoel wel even zou laten zien wie de baas was




Na 7 uur vastzitten en €100,- verder voor de inmiddels 3e trekker die het probeerde en ons er wel uitkreeg besloten we dat deze dag geslaagd was en dat we de volgende modderpoel in elk geval anders moesten aanpakken.



Onze volgende oefening hebben we dus maar iets milder aangepakt en zijn we samen op een zaterdag naar een boerencamping in Egmond aan de hoef gegaan.
Hier heeft Paul de fijne kneepjes van het kooktoestel onder de knie gekregen en hebben we met rose en gin-tonic er een mooie avond van gemaakt.



Toen we na iets teveel gin vredig wakker werden in onze luxe daktent besloten we dat we in Afrika wél alle ramen van de auto dicht zullen doen voordat we gaan slapen. Weer een leerzame oefening!

Na al het oefenen kwam het plannen wat ook wat meer tijd en inspanning kostte dan verwacht door grenzen die niet open willen en de politieke situaties in afrika. Ook het doctoraal van Roland kwam gelukkig net op tijd binnen!

Onderaan deze site kun je een kaartje vinden waarop je ruwweg onze route kunt zien.

Inmiddels liggen de kleren, camera's, malariapillen, snickers, toiletbrillen en nachtkijker uitgestald op het bed klaar om de tas in te gaan en willen wij hier nog even iedereen bedanken voor een mooi afscheidsfeestje!

Paul en Roland

1 opmerking:

  1. Hij gaat lekker mannen!!, prachtige plaatjes. Leuk om te lezen hoe jullie de reis beleven.
    Kunnen we mooi vergelijken met de heen reis van Frus en Liesbeth. Geniet er van en veel reisplezier.

    groetjes van Marcel Aafje Silvia en (TEMBO)

    BeantwoordenVerwijderen