woensdag 1 juni 2011

Soedan


In Ethiopië was onze volgende stop: de Simien mountains. Een berggebied waar we zowaar gewandeld hebben. We hadden de dekens voor het eerst sinds lange tijd weer hard nodig want het werd daar ’s nachts 5 graden.



Zelfs de top bereikt van 4430 meter hoog.




Natuurlijk ook nog even gespeeld met het geweer van de gids.




Daarna nog even de toerist uitgehangen bij een kasteeltje.


Voor ons Soedanese visum was het slim om nog even 3 daagjes aan een meertje te chillen, wie zijn wij om dat tegen te spreken.




Paul kwam zelfs nog wat oude bekenden tegen, eenmaal geroosterd was hij wat minder gevaarlijk en waren we stoer genoeg om hem op de foto te zetten.



Het volgende land op het lijstje was Soedan, eigenlijk kunnen we over Soedan best kort zijn: de mensen zijn ontzettend vriendelijk, het land is heel mooi, en heet... heel erg heet!
De eerste dag hield onze thermometer er bij 48graden mee op. Vroeg in de ochtend kon je met 38 graden nog een beetje bewegen.
We schrokken een beetje toen we ons aan het eind van de dag besefte dat we ieder zon 7 liter water hadden gedronken en nog niet naar de wc waren geweest.
We hebben veel wild gekampeerd en in de nijl gezwommen, al zwemmend in de nijl bedachten we nog dat er een krokodillensoort naar deze rivier was genoemd, ach ja...

In Soedan is het verboden om alcohol te drinken of te hebben, gelukkig hadden we nog een fles rum en whiskey in de auto om ons door de zware alcoholloze dagen heen te slepen


Paul beweert hier dat hij een monster had gevangen maar 'vergeten' was daar een foto van te nemen. We zullen het met deze moeten doen.

Ook in Soedan zijn er piramides te vinden, weliswaar wat kleiner maar ze staan wel gewoon langs de weg.


Deze plekken schreeuwden er natuurlijk om maar weer onze tent op te zetten en wild te kamperen.





In Soedan is het vooral mooi om veel met de lokale bevolking te mengen, je krijgt de mooiste verhalen te horen. Van de politieke situaties tot mensen die net terugkomen van een dagje goudzoeken en je trots hun goudklompjes laten zien.





Vanaf hier wilden we de grens over naar Egypte. De enige manier om met een auto Egypte in te komen is gek genoeg via een meer, Brutus moest op een aparte veerpont geladen worden terwijl we zelf een paar dagen eerder op de personen-veerpont moesten. Je zoekt samen met 300 andere mensen een plekje op het dek waar je ook overnacht. Al met al weer een mooie ervaring.



Brutus had natuurlijk wat Afrikaanse vertraging, dus hebben we onszelf na al die hitte maar verwend met een hotelletje met airconditioning en een zwembad om 5 daagjes te wachten.


Tussendoor hebben we nog een tempel bezocht, en wat heen en weer geslenterd over marktjes.





Gelukkig kwam Brutus ongeschonden aan in de haven en waren we weer mobiel.




Nadat we de lege tank van brutus hadden volgegooid voor omgerekend 6 euro :D zijn we weer op pad gegaan want de komende week willen we de woestijn in trekken.




Langzaam merken we dat we de beschaving weer tegemoet rijden, we hebben gister voor het eerst weer een mcdonalds megabigmac geproeft!

Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten